186 Antti Karkola

33-vuotias perheen isä, DI, tutkimuspäällikkö, Sundsberg

Olen asunut Kirkkonummella lähes koko elämäni. Opinnot veivät aikanaan Espoon puolelle, mutta perheen perustaminen houkutteli jälleen takaisin kotiin. Kotipaikkana alueista ovat tutuiksi käyneet aiemmin niin Masala, Veklahti kuin Heikkiläkin. Nyt perheeni on asunut Sundsbergissa vuodesta 2017 lähtien ja olemme todella rakastuneet alueeseen.

Kirkkonummi tarjoaa täydellisen yhdistelmän luontoa ja pääkaupungin läheisyyttä. Näistä molemmista on syytä ottaa ilo irti ja pitää huoli siitä, että kuntalaisten liikkumiselle tällä alueella ei rakenneta turhia esteitä. Pidetään Kirkkonummi edelleen houkuttelevana asuinalueena, jolta työssäkäynti pääkaupunkiseudulla on helppoa.

Kirkkonummella haluan keskittyä erityisesti seuraaviin teemoihin:

1. Elinvoimaisuuden vaaliminen

Kirkkonummen menestys rakentuu monimuotoisten, hyvien ja kiinnostavien asuinalueiden varaan. Sundsberg, Sarfvik, Masala, keskusta, Veikkola, Bro ja Kolsari, Kantvik, Sepänkannas. Kirkkonummen luonteeseen kuuluu pientaloasuminen, myös tämän edellytykset on turvattava tehokkaan kerrostalorakentamisen rinnalla.

• Päiväkodit ja koulut
  • Infra ja turvallisuus
  • Lähipalvelut
  • Liberaali kaavoitus ja riittävä tonttitarjonta
  • Varhaiskasvatus ja koulutus

Toimiva ja laadukas varhaiskasvatus ja kouluverkosto houkuttelevat lapsiperheitä, aivan kuten ne houkuttelivat meidät muuttamaan Sundsbergiin. Jokaiselle vanhemmalle on tärkeää, että oma lapsi pääsee turvalliseen päiväkotiin ja innostavaan kouluun, kasvamaan vastuulliseksi ja maailmaa muuttavaksi ihmiseksi. Pidetään huolta siitä, että Kirkkonummella päiväkodit ja koulut pystyvät kukoistamaan, turvallisissa ja terveellisissä tiloissa.

Keskustan, Veikkolan ja Gesterbyn kouluhankkeet ovat jo pitkällä – olisiko seuraavaksi Sundsbergin/Masalan vuoro?

• Talous ja toimiva, kehittyvä kunta

Kunnan talouden tulee olla kestävällä pohjalla ja parhaiten siitä pidetään huolta keskittymällä kunnan vetovoimatekijöihin.

• Rakennetaan Kirkkonummea, joka houkuttelee työssäkäyviä perheitä ja työllistäviä yrityksiä.
  • Huolehditaan palvelutuotannon tehokkuudesta ja otetaan uusimmat teknologiat käyttöön. Hyödynnetään myös yksityissektoria.
  • Vaaditaan parempaa projektinhallintaa kunnan hankkeisiin. Mikään katutyö tai julkinen rakennushanke ei saa kestä toteutusvaiheessa yli vuotta.