183 Maija Jäntti

Tutkija (syöpäseulonnat), Terveystieteiden maisteri (kansanterveystiede), Vitträsk

Olen muuttanut Kirkkonummelle vasta melko hiljattain, mutta löytänyt täältä oman keitaani. Asun Vitträskissä metsän reunassa kahden koirani kanssa. Parasta on puuhailla pihalla kädet mullassa kun koirat pyörivät jaloissa. Luonto ja asumisväljyys ovat Kirkkonummen ehdottomia valtteja ja niistä täytyy pitää kiinni. Sen lisäksi Kirkkonummella on tietysti mahdollista asua lähellä palveluita, eli tarjolla on jokaiselle jotain.

Väestön terveys on vahvinta osaamistani. Teen väitöskirjaa suolistosyövän seulonnasta ja olen ollut mukana suunnittelemassa uutta kansallista syöpäseulontaohjelmaa. Terveysasioissa pitäisi aina ajatella asioita pitkällä tähtäimellä eikä hakea pikavoittoja. On ehdottoman tärkeää, että kuntalaisille on tarjolla laadukkaat, saavutettavat ja kohtuuhintaiset terveys- ja sosiaalipalvelut. Mutta vähintään yhtä tärkeää on ennaltaehkäisevä terveysajattelu. Terveysvaikutusten arviointi pitäisi olla mukana jokaisessa kunnassa tehtävässä päätöksessä; esimerkiksi kaavoituksessa, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkureiteissä, kouluteiden turvallisuudessa ja harrastus- ja kulttuuritarjonnassa. Terveyttä ei ole pelkästään fyysinen terveys, vaan yhtälailla myös henkinen hyvinvointi.

Olen myös vahvasti sitä mieltä, että kaikista pitää pitää huolta. Mutta, jotta voimme tarjota kuntalaisille tarvittavan tuen ja palvelut, kuntatalouden pitää olla kunnossa. Yksi avain taloudelliseen tasapainoon on houkutella kuntaan lisää veronmaksajia. Sekä asukkaiden että yritysten houkuttelun edellytys on sujuvat lupaprosessit.

Kirkkonummen pitäisi panostaa yrittäjyyden tukemiseen. Yrittäjien kuntabarometrissa Kirkkonummi pärjäsi melko huonosti. Elinkeinopolitiikan asema pitää Kirkonummella ottaa kehityskohteeksi.

• Kaavoituksessa on huomioitava yritysten tarpeet
  • Lupahakemusten käsittely on saatava sujuvammaksi
  • Yritykset otettava mukaan päätöksentekoon jo valmisteluvaiheessa ja päätöksenteon on oltava avointa.

Lisää arvoistani ja ajatuksistani kotisivuillani, tervetuloa tutustumaan!